reklama
hledat uživatel
       

Kachna otylka

Plněná kachna pečená na kysaném zelí. Jídlo nepůsobí těžce, zelí je bez zahuštění a kachna s náplní má úžasnou chuť. Vyzkoušejte tento recept, výsledkem budete nadšeni!


  • 3,2

    183×

    3,1 183
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Den předem vykostíme očištěnou, omytou a osušenou kachnu. Po celé délce hřbetu ji nařízneme a opatrně odřežeme kůži s masem od kostí. Konce křídel odřízneme a dáme je při pečení pod kachnu. V křídlech kosti necháme a také spodní kost v paličce stehna ponecháme. Celou kachnu osolíme, opepříme a uložíme přes noc do chladničky.

Mleté krůtí maso promícháme s mlékem, podravkou, pepřem, majoránkou a mletou paprikou. Těsně před plněním kachny přidáme dva prolisované stroužky česneku a sůl. Vepřové maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, chilli a drceným kmínem. To samé (bez chilli) uděláme s kuřecími prsíčky. Vše osolíme až před naplněním kachny. Nádivky necháme v chladu přes noc uležet.

Druhý den dáme do studené vody skelet z kachny, drůbky, kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek zázvoru a stroužek česneku. Dáme vařit vývar na polévku.

Do pekáče položíme konce kachních křídel. Ve vykostěné kachně prořízneme prsíčka i stehenní maso tak, abychom měli kachní maso rozložené po celém plátu vykostěné kachny. Asi čtvrtinu mletého masa dáme do kůže v krku. Pak ze sekané vytvarujeme dva válečky. Jeden dáme co nejvíc do pravé strany a druhý do levé strany kachny. Do středu dáme vepřové maso a nakonec navrstvíme nakrájená kuřecí prsíčka. Můžeme i oba druhy mas smíchat. Kachnu otylku zašijeme a položíme do pekáče na křídla. Podlijeme asi hrnkem vařícího vývaru, osolíme, okmínujeme a dáme přikryté na hodinu a půl péct do vyhřáté trouby.

Mezitím si scedíme kysané zelí, pokud je třeba, tak ho překrájíme. Zelí smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenými zelenými jablky (zbavené jen jadřinců) a hrnkem vývaru. Na to položíme předpečenou kachnu a odkrytou dopečeme. Pak kachnu otočíme a dopečeme do křupava i z druhé strany.

Kachnu otylku podáváme s vařenými brambory nebo podle obliby s knedlíky. Sádlo z prvního pekáče si slijeme a použijeme podle vlastních potřeb. S takto připravenou kachnou otylkou pohostíme i početnější návštěvu. Kachna otylka má díky různému masu krásnou mozaiku na řezu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachna otylka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.