Kachna se skvěle hodí na sváteční stůl. Tento recept stačí i na 5 až 6 porcí.
2 lžičky | sůl |
1 ks | cibule |
voda | |
1 ks | kachna |
100 ml | bílé víno |
1 lžička | mletý pepř |
2 lžíce | hladká mouka |
200 ml | sladká smetana |
1 lžíce | mletý zázvor |
300 g | sušené houby |
Kachnu dobře prosolíme zevnitř i zvenčí. Okořeníme pepřem a zázvorem. Takto připravenou kachnu uložíme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme v troubě doměkka.
Jakmile kachna začne měknout, přidáme houby, víno a opečeme dozlatova. Hotovou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec kachnu naporcujeme a polijeme šťávou.
Podáváme s vařenými brambory a brusinkovým kompotem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena