reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

Výborný recept na velmi oblíbené, chutné a křupavé cuketovo-sýrové placky. Pokrm pochází z turecké kuchyně.


  • 2,8

    18×

    2,7 18
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Omytou čerstvou mátu peprnou, čerstvý kopr a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno. Mladou cuketu omyjeme, oba konce odkrojíme a nastrouháme na hrubo i se slupkou do mísy.

Do mísy přidáme čerstvě mletý černý pepř, mletou pálivou papriku, pokrájenou kapii, jarní cibulku i s natí, posekanou mátu peprnou, petrželovou nať a kopr, rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a promícháme. Na vrch rozdrobíme sýr feta, přidáme mouku a znovu pořádně promícháme.

Na pánev s nepřilnavým povrchem lžící dáváme kopky cuketovo-sýrové směsi a v horkém oleji smažíme z obou stran pěkně do červena a do křupava. Hotové placky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku.

Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky podáváme horké s hustým bílým jogurtem a servírujeme s ayranem, což je studený nápoj z jogurtu, vody a soli.

Kabak mücver se podává jako hlavní chod a také velmi často jako jeden z druhů velmi chutného meze - mimořádně oblíbené pohoštění při družném rozhovoru a posezení s přáteli. Kabak mücver je přímo ideální jídlo pro horké dny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

    Celkový počet komentářů: 4
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

      zkusila jsem,mohu doporučit,jen jsem vynechala mátu,tu nemusím

      12.07.2017 19:39:08

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

      Dobrý den pane Richarde,
      moc dekuji :-)
      prosím vyskoušejte, chutí úžasně :P

      12.07.2017 12:37:02


    • Richard Novák
      Richard Novák

      Komentář k receptu Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

      Vypadají naprosto skvěle.

      12.07.2017 08:00:31


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.