reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jogurtový moučník s kiwi

Vynikající moučník! Ovšem jeho příprava je velice náročná. Zvlášť se peče korpus z lineckého a piškotového těsta. Ovšem výsledek opravdu stojí za to. Krokant můžete vynechat.


  • 3,0

    239×

    3 239
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Máslo nasekáme, vložíme do mísy a necháme povolit. Přidáme do něj 50 g cukru, 150 g mouky, špetku soli a špetku kypřícího prášku. Ze všeho vypracujeme linecké těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet.



Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C. Vejce rozklepneme, přidáme 100 g cukru a 3 lžíce horké vody. Vše našleháme. Zbytek mouky smícháme se zbytkem kypřícího prášku a přišleháme jej do směsi. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme zhruba 25 minut.



Ze studeného lineckého těsta vyválíme placku a vyložíme jí větší formu. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut, nebo dokud těsto nezačne růžovět.



Mezitím si namočíme želatinu. Citron spaříme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

Kůru i šťávu smícháme s jogurtem a zbytkem cukru (80g). Podle návodu rozpustíme želatinu a vmícháme ji do jogurtového krému. Směs našleháme a přimícháme smetanu.



Kiwi oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

Velkou kulatou mísu vyložíme fólií. Celou její plochu obložíme plátky kiwi. Na ně opatrně nalijeme polovinu krému a položíme piškotový korpus. Ten zalijeme druhou polovinou krému, zakryjeme lineckým korpusem a posypeme krokantem
.
Takto uležený moučník chladíme minimálně 5 - 6 hodin.


Vychlazený moučník v míse opatrně přiklopíme talířem nebo odpovídajícím kusem nádobí, mísu s talířem překlopíme dnem vzhůru a mísu opatrně oddělíme od moučníku. Opatrně odstraníme fólii.


Podáváme vychlazený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jogurtový moučník s kiwi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.