reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jogurtovo-jablečný piškot

Recept na piškotové těsto od mé babičky, vcelku se dá říct i dietní, spojený s mou fantazií. Lehký a nadýchaný moučník pro návštěvu i pro pohodu.


  • 4,5

    13×

    4,4 13


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Vezmeme si 2 misky, jednu menší a druhou větší. Oddělíme žloutky od bílků. Do menší misky dáme bílky a ve velké rozšleháme žloutky s cukrem, šleháme do zhoustnutí a dokud se nerozpustí cukr. Potom postupně přidáváme jogurt a šleháme ještě 1 minutu. Potom si na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná a jádřinců zbavená jablka. Do ušlehaného těsta přidáme jablka a mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme.

Troubu si zapneme na 50 °C.

Než se předehřeje trouba, ušleháme bílky a přidáme je do těsta. Opatrně přebalujeme peřinu, dokud se úplně nevmíchá to těsta.

Připravené těsto lijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, lehce rozetřeme i do krajů. Dáme piškot do trouby a zvýšíme na 100 °C .Po 15-ti minutách zvýšíme na 140 °C a pečeme do odskočení krajů.

Když je piškot upečený, necháme ho vychladnout. Můžeme ho podávat i samotný nebo pro ozdobení poklademe těsně vedle sebe měkkým ovocem a polijeme uvařeným rosolem. Stačí normální zakoupené želé, ale můžeme si připravit i vlastní želé.

Postup rosolu: Smícháme ovocnou šťávu s vodou. V 1/4 l rozmícháme pudinkový prášek a zbytek přivedeme k varu. Potom přiléváme směs s pudinkem a při neustálém mícháním vaříme do zhoustnutí. Jakmile je rosol uvařený, ihned rovnoměrně lijeme na piškot.

Jogurtovo-jablečný piškot necháme alespoň 2 hodiny v chladu a pak podáváme, krájíme na kostky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jogurtovo-jablečný piškot

    Celkový počet komentářů: 3
    • Stefoušek
      Stefoušek

      Do těsta se nepřidává ani troška tuku, jinak jogurtu 150g

      15.07.2008 11:33:18

    • Magda
      Magda

      Do piškotu se tuk nepřidává - nikdy. Jogurt 1 kelímek, předpokládám že 150-200 gramu (nejsem autor receptu, ale s jogurtem peču). Jinak to poznáte podle hustoty těsta. 500 gramový kelímek by byl moc velký.

      10.04.2008 10:45:26

    • Ivo
      Ivo

      Žáden tuk ?

      V předpisu na piškot nevidím žáden tuk. Opravdu je to zcela bez tuku ? A jak velké balení jogurtu se tam dává ? Děkuji za odpověď.

      10.04.2008 08:35:19



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jogurtovo-jablečný piškot

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.