Jemná, vláčná a jen se po ní zapráší. Velmi chutná bábovka, která není vůbec suchá a lépe klouže do krku. Recept je tak snadný!
těsto | |
---|---|
100 g | olej |
3 ks | vejce |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr krupice |
1 ks | vanilkový cukr |
200 g | hladká mouka |
200 g | bílý jogurt |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
kokos |
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva a oba cukry. Do mísy přidáme sladký jogurt, vejce a olej. Všechny suroviny smícháme v nádobě za pomocí mixéru po dobu asi 30 sekund. Vytřeme tukem formu na bábovku a vysypeme ji strouhaným kokosem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme do formy a pečeme, až bude bábovka hotová. Vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, můžeme bábovku opatrně vytáhnout.
Jogurtovou bábovku můžeme podávat jen tak, pocukrovanou, ale můžeme ji ještě ozdobit oblíbenou polevou.
Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu
Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
autor CYBERFOX
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena