reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jogurt z domácí pekárny

I dobrý jogurt pekárna zvládne.


  • 3,4

    19×

    3,4 19

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Mléko, jogurt, salko (nebo 4 lžíce sušeného mléka) dáme do pekárny. Formu přikryjeme alobalem. A pustíme program kynuté těsto. Necháme celý program dojet až do konce. Až pekárnička dokončí program, necháme jogurt 45 minut v pekárně odpočívat. Po 45 minutách pustíme pouze na 2 minuty program pečení. Pozor, pouze 2 minuty, vypneme pekárnu a opět necháme 45 minut odpočívat. Po 45 minutách opět pečeme 2 minuty a zase 45 minut odpočinek, opět 2 minuty pečeme. Pekárnu vypneme a jogurt necháme cca 8 - 10 hodin v pekárně.

Tedy 3x 45 minut odpočinek a 3x 2 minuty pečení. Od začátku procesu pekárnu neotvíráme. Nejlépe si jogurt připravíme večer a necháme ho v pekárně do rána.

Pokud děláme jogurt se salkem, není třeba ho více ochucovat. Jinak lze jogurt ochutit cukrem, medem, marmeládou apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jogurt z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 8
    • Lenka B.
      Lenka B.

      Tak složitě dělat jogurt? Stačí ohřát mléko na 50 stupňů a pak ho trochu nechat vychladit a zamíchat do něho vše ostatní a pak dát na pár hodin pod peřinu. Jak jednoduché!!!

      14.01.2013 23:18:28

    • Lenka B.
      Lenka B.

      Úplně stačí dát na pár hodin pod peřinu.

      14.01.2013 23:15:08

    • alena
      alena

      Proč tak strašně složitě a dlouho? Stačí mléko převařit, zchladit, vmíchat 1 jogurt s živou kulturou, kdo chce sladký, tak ještě 1 Salko, nalít do skleniček a položit na topení přes noc. /nebo do trouby na 50C na 3 hod./ Potom do lednice. Hotovo, jogurt je výborný a pekárnu si nechávám na těsta.

      16.02.2009 15:32:34


      • moschus1
        moschus1

        Tak si pekárnu nechte na těsta.Však Vás nenutím ho dělat v pekárně.Kdo chce,ať zkusí,kdo nechce ať nezkouší.Každého věc.Mě osobně tento způsob vyhovuje.Zdraví Monika

        16.02.2009 16:53:53

    • Michy
      Michy

      Doba přípravy jogurtu už by měla být v pořádku.

      14.01.2009 20:12:39

    • moschus1
      moschus1

      Omlouvám se za překlep v receptu,který je však velmi velmi důležitý.Nevím jak chybu opravit a píši sem do komentářů.Jogurt se v pekárně nechává 8-10 HODIN a ne 8-10 minut.Za případné potíže se všem mocinky omlouvám

      14.01.2009 18:49:30

    • karvoš
      karvoš

      vyzkoušej

      08.01.2009 20:08:26


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Jogurt z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.