reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem

Musím se ho naučit upéct, protože ho můj muž miluje. Výborný recept.


  • 5,0

    5 1
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Z hladké mouky, špetky soli a 120 g másla uděláme drobenku. Přidáme trochu ledové vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce půl hodiny odležet, nebo ještě lépe přes noc.

Na lehce pomoučněném válu rozválíme těsto a vložíme jej do formy, aby okraje maličko přesahovaly. Nahoru položíme pečicí papír a shora jej zatížíme fazolemi. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Potom odstraníme papír a fazole necháme dopéct ještě pět minut do zlatova. Ty pak odstraníme.

Zatímco se peče základ, připravíme náplň. V míse utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem, pak přidáme javorový i kukuřičný sirup, rum a vše důkladně spojíme. Pak vmícháme polovičky pekanových ořechů.

Náplň vlijeme do formy s těstem, jakmile jej vytáhneme z trouby, a dáme péct asi na půl hodiny, potom okraje přikryjeme alobalem a necháme dopékat dalších 20 minut.

Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou, výborný je i s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept na jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem je na formu o průměru 22 cm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.