reklama
hledat uživatel
       

Jitrocelový sirup

Recept na bylinkový sirup proti kašli.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na jitrocelový sirup si připravíme 3 plné hrsti čerstvé jitrocele a 2 šálky cukru.

Listy jitrocele nakrájíme na malé kousky. Pak vrstvíme do sklenice vrstvy jitrocele a na to vrstvu cukru. Vrstvy děláme asi 1 cm silné a končíme vrstvou cukru.

Jitrocel s cukrem necháme na teplejším a slunném místě 1 - 2 dny odležet, kdy se nám rozpustí cukr a vytáhne z jitrocele veškerou šťávu. Pak jitrocel přecedíme a šťávu vymačkáme přes plátno do uzavíratelné sklenice.

Jitrocelový sirup uložíme na chladné místo, kde vydrží celou zimu. JItrocelový sirup podáváme dětem proti kašli 3x denně jednu lžíci.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Jitrocelový sirup

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.