reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na jitrocelový sirup si připravíme 3 plné hrsti čerstvé jitrocele a 2 šálky cukru.

Listy jitrocele nakrájíme na malé kousky. Pak vrstvíme do sklenice vrstvy jitrocele a na to vrstvu cukru. Vrstvy děláme asi 1 cm silné a končíme vrstvou cukru.

Jitrocel s cukrem necháme na teplejším a slunném místě 1 - 2 dny odležet, kdy se nám rozpustí cukr a vytáhne z jitrocele veškerou šťávu. Pak jitrocel přecedíme a šťávu vymačkáme přes plátno do uzavíratelné sklenice.

Jitrocelový sirup uložíme na chladné místo, kde vydrží celou zimu. JItrocelový sirup podáváme dětem proti kašli 3x denně jednu lžíci.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jitrocelový sirup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.