reklama
hledat uživatel
       

Jitrnicový prejt

Popraskaly vám jitrnice? Není nic jednoduššího, než z nich udělat prejt. Jitrnicový prejt je taky vhodný na rychlý oběd.


  • 3,1

    134×

    3 134
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi si pomalu rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a pomalu ji osmažíme dozlatova.

Z jitrnic vymačkáme prejt. Případně kupovaný jitrnicový prejt vyjmeme z obalu.

Do zlatavé cibulky přidáme jitrnicový prejt a osmažíme jej dozlatova. Nakonec jej podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme majoránku.

Horký jitrnicový prejt podáváme s bramborovou kaší a hustým slaninovým zelím. Jitrnicový prejt ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jitrnicový prejt

    Celkový počet komentářů: 8
    • Alena
      Alena

      každý jednou začíná

      Je v pořádku, že je zde návod, jak si ho připravit doma i z kupovaného, každý jednou začíná, možná trochu tolerance by neuškodilo;o))

      23.09.2018 11:05:40

    • Martin Urban
      Martin Urban

      I když mám prejt ze zabíjačky, tak mi tento recept pomohl. Nikdy jsem ho ani neohříval a pro začátečníka blbečka jako jsem já, je to ideální návod. Díky. Jen to zelí k tomu nemám. :-(

      25.02.2015 13:50:33

    • Alena
      Alena

      Jak se dělá prejt????

      Vy jste snad nikdy nebyli na zabíjačce? To si z nás děláte legraci. Chceme vědět které suroviny se potřebují na udělání domácího prejtu a ne si ho jt koupit. To snad umí každé malé dítě.

      05.01.2010 18:44:05


    • ivan
      ivan

      Trošku mi tenle recept připomíná blondýnu, která když dostane chuť na marmeládu tak si oloupe koblihu.

      17.01.2009 12:35:46

    • miluše
      miluše

      jitrnicový prejt

      Na másle osmažíme cibulku - jak můžete jitrnicový prejt vůbec spojovat s máslem??? V tomto případě na sádle osmažíme cibulku. Ale proti gustu žádný dišputát.

      25.01.2008 09:32:08

    • majka
      majka

      to už tu chybí jen návod jak ohřát párky, děláte si legraci? Jestli nekdo neumí koupit v Glousu jejich výborný prejt a ohřát ho tak rozhodně neumí ani číst. Nechápu proč na Vaření jsou tyhle návody

      05.02.2007 05:48:22


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnicový prejt

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.