reklama
hledat uživatel
       

Jitrnicový prejt

Popraskaly vám jitrnice? Není nic jednoduššího, než z nich udělat prejt. Jitrnicový prejt je taky vhodný na rychlý oběd.


  • 3,1

    135×

    3,1 135
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi si pomalu rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a pomalu ji osmažíme dozlatova.

Z jitrnic vymačkáme prejt. Případně kupovaný jitrnicový prejt vyjmeme z obalu.

Do zlatavé cibulky přidáme jitrnicový prejt a osmažíme jej dozlatova. Nakonec jej podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme majoránku.

Horký jitrnicový prejt podáváme s bramborovou kaší a hustým slaninovým zelím. Jitrnicový prejt ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jitrnicový prejt

    Celkový počet komentářů: 9
    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Jitrnicový prejt

      Mě spíše zaujalo že se nikdo nepozastavil nad tím,že zelí,prejt a bramborová kaše nejde dohromady!Jak by někdo mohl jíst kaši se zelím ���

      27.11.2019 01:11:11

    • Alena
      Alena

      každý jednou začíná

      Je v pořádku, že je zde návod, jak si ho připravit doma i z kupovaného, každý jednou začíná, možná trochu tolerance by neuškodilo;o))

      23.09.2018 11:05:40

    • Martin Urban
      Martin Urban

      I když mám prejt ze zabíjačky, tak mi tento recept pomohl. Nikdy jsem ho ani neohříval a pro začátečníka blbečka jako jsem já, je to ideální návod. Díky. Jen to zelí k tomu nemám. :-(

      25.02.2015 13:50:33


    • Alena
      Alena

      Jak se dělá prejt????

      Vy jste snad nikdy nebyli na zabíjačce? To si z nás děláte legraci. Chceme vědět které suroviny se potřebují na udělání domácího prejtu a ne si ho jt koupit. To snad umí každé malé dítě.

      05.01.2010 18:44:05

    • ivan
      ivan

      Trošku mi tenle recept připomíná blondýnu, která když dostane chuť na marmeládu tak si oloupe koblihu.

      17.01.2009 12:35:46

    • miluše
      miluše

      jitrnicový prejt

      Na másle osmažíme cibulku - jak můžete jitrnicový prejt vůbec spojovat s máslem??? V tomto případě na sádle osmažíme cibulku. Ale proti gustu žádný dišputát.

      25.01.2008 09:32:08

    • majka
      majka

      to už tu chybí jen návod jak ohřát párky, děláte si legraci? Jestli nekdo neumí koupit v Glousu jejich výborný prejt a ohřát ho tak rozhodně neumí ani číst. Nechápu proč na Vaření jsou tyhle návody

      05.02.2007 05:48:22


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnicový prejt

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.