reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jitrnicový prejt z vepřového kolene

Klasický recept na zabijačkový pokrm z vepřového kolena a jater.


  • 5,0

    13×

    5 13
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Rohlíky nakrájíme na kousky, dáme do misky a polijeme vývarem z kolene, aby se nasákly. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Uvařené maso obereme z kosti a spolu s játry a namočenými rohlíky pomeleme. Přidáme česnek, koření a sůl podle chuti. Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče.

Pekáč s prejtem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi hodinu při 180 °C.

Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnicový prejt z vepřového kolene

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.