reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jitrnicový prejt se zelím

Nenáročná příprava jitrnicového prejtu s kyselým zelím a bramborovou kaší - chutný oběd pro všechny.


  • 3,3

    32×

    3,2 32
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Postup přípravy

Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši.

Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme.

Na másle osmahneme dozlatova cibulku.

Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jitrnicový prejt se zelím

    Celkový počet komentářů: 3
    • valsa
      valsa

      Pokazit tak dobré jídlo se hned tak nevidí. Tento recept není klasiický prejt se zelím, ale fastfoodová verze. Kde zpracování do jedinečné chuti zpracovaného zelí. Ještě že dotyčný nenabízí tatarku. Recept autor měl pojmenovat jinak, aby neklamal ostatní kuchaře,co chtějí uvařit klasiku.

      03.11.2018 09:14:24

    • FIDO
      FIDO

      teda Ty jsi čípek - příště sem dej ještě recept na ohřáté párky či kupovanou tlačenku s octem a cibulí;
      Shrnu - koupím si jelito, na tuku opeču, uvařím brambory a k tomu kysané zelí. - doba vaření max. 15-20 min. (nezahrnuta cesta do obchodu)....

      02.02.2012 01:02:30

      • Gusta
        Gusta

        Nejlepší je to, že někteří ani neumí uvařit vodu. :-)

        02.12.2019 12:36:25



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnicový prejt se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.