reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jitrnicový prejt se zelím

Nenáročná příprava jitrnicového prejtu s kyselým zelím a bramborovou kaší - chutný oběd pro všechny.


  • 3,3

    32×

    3,2 32
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Postup přípravy

Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši.

Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme.

Na másle osmahneme dozlatova cibulku.

Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jitrnicový prejt se zelím

    Celkový počet komentářů: 3
    • valsa
      valsa

      Pokazit tak dobré jídlo se hned tak nevidí. Tento recept není klasiický prejt se zelím, ale fastfoodová verze. Kde zpracování do jedinečné chuti zpracovaného zelí. Ještě že dotyčný nenabízí tatarku. Recept autor měl pojmenovat jinak, aby neklamal ostatní kuchaře,co chtějí uvařit klasiku.

      03.11.2018 09:14:24

    • FIDO
      FIDO

      teda Ty jsi čípek - příště sem dej ještě recept na ohřáté párky či kupovanou tlačenku s octem a cibulí;
      Shrnu - koupím si jelito, na tuku opeču, uvařím brambory a k tomu kysané zelí. - doba vaření max. 15-20 min. (nezahrnuta cesta do obchodu)....

      02.02.2012 01:02:30

      • Gusta
        Gusta

        Nejlepší je to, že někteří ani neumí uvařit vodu. :-)

        02.12.2019 12:36:25



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnicový prejt se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.