reklama
hledat uživatel
       

Jitrnice

Máte doma prasátko a nevíte, co z něj všechno na zabijačce uděláte? Můžete zkusit třeba jitrnice!


  • 3,0

    693×

    3 693

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechno uvařené maso umeleme na strojku. Pokud se vám chce, můžete libová části masa jemně nasekat nožem.



Umleté a nasekané maso vložíme do větší mísy. Přidáme jemně umletá syrová vepřová játra, namočenou a vymačkanou žemli (housky) a podle potřeby zalijeme vývarem. Směs okořeníme mletým pepřem, novým kořením, zázvorem, osolíme a přidáme majoránku a česnek.

Vše pečlivě promícháme a směs plníme do vláčných vepřových střev.



Jitrnice zašpejlujeme, vložíme do vřelé polévky a vaříme při 90 stupních 8-10 minut. Jestli jsou jitrnice dostatečně uvařené poznáme podle toho, že plavou na hladině polévky.



Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.