reklama
hledat uživatel
       

Jitrnice na pivě

Recept na opečené jitrnice, které přeléváme jemnou omáčkou z piva a kořenové zeleniny. Podáváme s chlebem.


  • 3,0

    609×

    2,9 609
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.

Pivo přivedeme do varu, přidáme k němu pepř, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Zeleninu asi 5 minut povaříme, potom vmícháme strouhaný perník promíchaný s moukou a znovu povaříme. Omáčku prolisujeme přes síto a na závěr ji dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou (podle chuti).

Jitrnice opečeme na rozehřátém oleji, až budou krásně zlatavé.

Opečené jitrnice rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Jitrnice na pivě nejlépe chutnají s čerstvým chlebem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jitrnice na pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.