Komentáře Jihomoravské řepánky s mákem

Celkový počet komentářů: 3
  • lumik
    napln do repanku lumik 12.05.2012 09:59:03

    u nas v polabi se repa nejprve uvari,nakdo i vodu po uvareni pouzije na zadelani testa,var.repa se jemne nastrouha a vmicha do maku uvareneho v mlece nebo opet ve vode po uvarene repe.repanky se pred i po upeceni potiraji maslem

  • Re: 24.10.2009 10:23:50

    Fotky receptu od uživatelů: (jen pro přihlášené) Postup přípravy receptu: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, vsypeme lžíci cukru, zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylé mléko i cukr. Dále špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo a vše vařečkou zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Poprášíme moukou a necháme pod čistou utěrkou na teplém místě 45 minut kynout. Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo a na másle dusíme doměkka. Do ještě horké řepy přidáme mák, cukr, nasekané ořechy a krátce podusíme. Necháme vychladnout. Vykynuté těsto si na pomoučený vál rozdělíme na stejné hromádky. Každou naplníme, zabalíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme v teple ještě 25 minut kynout. Z másla, mouky a cukru připravíme drobenku. Povrch řepánků potřeme rozšlehaným vejcem a každému uděláme z drobenky čepičku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova; asi 20 minut na 180 °C. Recept od: Renata Hřebíčková Ingredience: drobenka: hrubá mouka 50 g cukr moučka 50 g máslo 50 g na potření: vejce 1 ks nádivka: mletý mák 100 g vlašské ořechy 50 g cukr krupice 50 g máslo 20 g cukrová řepa (200g) 2 ks těsto: cukr krupice 100 g máslo 80 g mléko 250 ml vejce 2 ks sůl 1 špetka polohrubá mouka 600 g droždí 1 kostka uložit recept do své kuchařky

  • řepánky 23.04.2009 07:48:11

    tak tady jsem našla recept na řepánky ktere se dělaji i na MOravě :-) tak at ti je žena udělá my tady jen na ně nedavame tu drobenku

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Jihomoravské řepánky s mákem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept