reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jihočeský houbovec

Tradiční houbovec z jihu Čech. Kořeněné houby a brambory zalité vajíčky.


  • 4,6

    14×

    4,5 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Cibuli orestujeme na rozehřátém másle, přidáme houby, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Houby dusíme do změknutí.

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy naskládáme vrstvu brambor, na ni vrstvu hub a opět vrstvu hub. Takto pokračujeme do vypotřebování. Poslední vrstvou budou brambory.

Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a přidáme kmín. Směsí přelijeme houbovec a vložíme do rozehřáté trouby. Na 150 °C necháme zapéct. Nastrouháme sýr, posypeme jím houbovec a necháme 10 minut v teplé troubě "dojít".

Jihočeský houbovec podáváme s čerstvou zeleninou - na nudličky nakrájenou ředkvičkou, hlávkovým salátem nebo plátky okurky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jihočeský houbovec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.