reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jihočeské zelné placky se škvarky

Zelné placky (zelňáky, zelníky) jsou jihočeskou pochoutkou, která se připravuje z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle nebo péci v troubě.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

11419 kJ / 2727,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Kysané zelí necháme okapat a nakrájíme. Všechny ingredience dáme do mísy a připravíme těsto.

Máme na výběr dvě přípravy. Zelňáky usmažíme na pánvi, ale můžeme je péct i v troubě. Pokud zvolíme smažení, tvoříme z těsta menší kuličky, ze kterých následně dlaní utvoříme placku. Smažíme je na sádle z obou stran.

Pokud zvolíme běžnější postup - pečení v troubě, vyválíme z těsta plát vysoký asi 1 cm. Z něj následně pomocí formičky nebo hrnečku vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plech se zelňáky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut.

Zelné placky se škvarky můžeme jíst ještě teplé i vychladlé, podáváme je jako přílohu k jídlu nebo jen samotné ke svačině.

Z uvedené dávky nám vyjdou 2 plechy zelňáků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jihočeské zelné placky se škvarky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.