Jihočeské kynuté zelňáky

45 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 349x
Snadný recept na tradiční pečené placky s kousky zelí.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kyselé zelí uvaříme doměkka, necháme vychladnout na tělesnou teplotu a pokrájíme na cca 2 cm.

Ze zelí, polohrubé mouky, lžičky soli a 5 lžic rozehřátého tuku vypracujeme těsto. Přidáme kvasnice, které jsme rozmíchali v troše vlažného mléka. Tuk může být jakýkoli, správně patří do těsta husí sádlo. Těsto je třeba dobře propracovat, aby se vše spojilo.

Z těsta tvarujeme zelné placky asi 1,5 cm silné o velikosti menší dlaně. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, zapnuto nahoře i dole. Možno péct na pečícím papíru také potřeném husím sádlem, nebo jiným tukem. Jihočeské kynuté zelňáky pečeme dozlatova.

Jihočeské kynuté zelňáky podáváme jako výbornou chuťovku.

Troll autor receptu:

Jihočeské kynuté zelňáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3599 běžně 6100 Kč sleva 41 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Jihočeské kynuté zelňáky

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Troll
Ostatní 3 recepty
Zorňafa
1. aa-1b 6006 receptů
olina.442
Moje recepty 274 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jihočeské kynuté zelňáky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jihočeské kynuté zelňáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept