Jihočeské kynuté zelňáky

45 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 466x
Snadný recept na tradiční pečené placky s kousky zelí.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kyselé zelí uvaříme doměkka, necháme vychladnout na tělesnou teplotu a pokrájíme na cca 2 cm.

Ze zelí, polohrubé mouky, lžičky soli a 5 lžic rozehřátého tuku vypracujeme těsto. Přidáme kvasnice, které jsme rozmíchali v troše vlažného mléka. Tuk může být jakýkoli, správně patří do těsta husí sádlo. Těsto je třeba dobře propracovat, aby se vše spojilo.

Z těsta tvarujeme zelné placky asi 1,5 cm silné o velikosti menší dlaně. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, zapnuto nahoře i dole. Možno péct na pečícím papíru také potřeném husím sádlem, nebo jiným tukem. Jihočeské kynuté zelňáky pečeme dozlatova.

Jihočeské kynuté zelňáky podáváme jako výbornou chuťovku.

Troll autor receptu:

Jihočeské kynuté zelňáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jihočeské kynuté zelňáky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jihočeské kynuté zelňáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept