reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jihočeská rybí polévka

Jemná smetanová rybí polévka, kterou můžete servírovat při sváteční vánoční večeři.


  • 2,9

    964×

    2,9 964
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením.

Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme.

Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jihočeská rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • JANEK
      JANEK

      Je vynikajīcí

      Tuto úžasnou polévku vaří nejméně čtvrt století v jedné restauraci u Třeboně. Je ještě vylepšená o vývar z bílých kostí. Kdo ji ochutná, bude se na ni do restaurace vracet. Mluvím z vlastní zkušenosti, dokonce jsme si rekli o recept a vaříme si ji doma. Doporučuji!

      20.04.2019 09:17:59

    • stavros666
      stavros666

      Jihočeská rybí polévka

      Dělám ji podobně,ale pojímá mě hrůza z některých ingrediencí,kterých někdo používá,jak tady čtu ( ty koření,protlak a j.) Vždyť,rybí polévka by měla chutnat po rybičce.Ještě trochu zahusťuji pouze čerstvou zeleninou,osmahlou na pravém másle.Přeji dobrou chuť....///

      26.12.2014 10:54:33

    • krabat77
      krabat77

      Tak tenhle recept vymazat. Protlak, kari a polévkové koření v jihočeské rybí polévce? Autora by měla hanba fackovat.

      20.12.2013 12:45:33


    • Premio
      Premio

      Jihočeská rybí polévka?

      Já jen žasnu. Kari,rajčatový protlak a polévkové koření!Proboha proč?máte sice pravdu,že kari je spousta druhů,např.červené a zelené,ale patří do indické a thajské kuchyně a určitě ne do naší rybí polévky!

      18.09.2013 21:29:24

    • Lenka 1
      Lenka 1

      Jihočeká rybí polévka

      To by ch chtěla vidět jihočeskou rybí polévku s indickým kořením Kari. To je pěkná blbost. A v jižních Čechách se taková polévka vůbec nedělá. To slyším prvně, aby někdo do n í dával kari a rajčatový protlak. Děs !!! Ztratí tak chuť ryby.

      16.12.2007 20:49:07


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Jihočeská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.