reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jihočeská rybí polévka

Jemná smetanová rybí polévka, kterou můžete servírovat při sváteční vánoční večeři.


  • 2,9

    964×

    2,9 964
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením.

Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme.

Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jihočeská rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • JANEK
      JANEK

      Je vynikajīcí

      Tuto úžasnou polévku vaří nejméně čtvrt století v jedné restauraci u Třeboně. Je ještě vylepšená o vývar z bílých kostí. Kdo ji ochutná, bude se na ni do restaurace vracet. Mluvím z vlastní zkušenosti, dokonce jsme si rekli o recept a vaříme si ji doma. Doporučuji!

      20.04.2019 09:17:59

    • stavros666
      stavros666

      Jihočeská rybí polévka

      Dělám ji podobně,ale pojímá mě hrůza z některých ingrediencí,kterých někdo používá,jak tady čtu ( ty koření,protlak a j.) Vždyť,rybí polévka by měla chutnat po rybičce.Ještě trochu zahusťuji pouze čerstvou zeleninou,osmahlou na pravém másle.Přeji dobrou chuť....///

      26.12.2014 10:54:33

    • krabat77
      krabat77

      Tak tenhle recept vymazat. Protlak, kari a polévkové koření v jihočeské rybí polévce? Autora by měla hanba fackovat.

      20.12.2013 12:45:33


    • Premio
      Premio

      Jihočeská rybí polévka?

      Já jen žasnu. Kari,rajčatový protlak a polévkové koření!Proboha proč?máte sice pravdu,že kari je spousta druhů,např.červené a zelené,ale patří do indické a thajské kuchyně a určitě ne do naší rybí polévky!

      18.09.2013 21:29:24

    • Lenka 1
      Lenka 1

      Jihočeká rybí polévka

      To by ch chtěla vidět jihočeskou rybí polévku s indickým kořením Kari. To je pěkná blbost. A v jižních Čechách se taková polévka vůbec nedělá. To slyším prvně, aby někdo do n í dával kari a rajčatový protlak. Děs !!! Ztratí tak chuť ryby.

      16.12.2007 20:49:07


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Jihočeská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.