reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jihočeská rybí polévka

Jemná smetanová rybí polévka, kterou můžete servírovat při sváteční vánoční večeři.


  • 2,9

    964×

    2,9 964
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením.

Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme.

Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jihočeská rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • JANEK
      JANEK

      Je vynikajīcí

      Tuto úžasnou polévku vaří nejméně čtvrt století v jedné restauraci u Třeboně. Je ještě vylepšená o vývar z bílých kostí. Kdo ji ochutná, bude se na ni do restaurace vracet. Mluvím z vlastní zkušenosti, dokonce jsme si rekli o recept a vaříme si ji doma. Doporučuji!

      20.04.2019 09:17:59

    • stavros666
      stavros666

      Jihočeská rybí polévka

      Dělám ji podobně,ale pojímá mě hrůza z některých ingrediencí,kterých někdo používá,jak tady čtu ( ty koření,protlak a j.) Vždyť,rybí polévka by měla chutnat po rybičce.Ještě trochu zahusťuji pouze čerstvou zeleninou,osmahlou na pravém másle.Přeji dobrou chuť....///

      26.12.2014 10:54:33

    • krabat77
      krabat77

      Tak tenhle recept vymazat. Protlak, kari a polévkové koření v jihočeské rybí polévce? Autora by měla hanba fackovat.

      20.12.2013 12:45:33


    • Premio
      Premio

      Jihočeská rybí polévka?

      Já jen žasnu. Kari,rajčatový protlak a polévkové koření!Proboha proč?máte sice pravdu,že kari je spousta druhů,např.červené a zelené,ale patří do indické a thajské kuchyně a určitě ne do naší rybí polévky!

      18.09.2013 21:29:24

    • Lenka 1
      Lenka 1

      Jihočeká rybí polévka

      To by ch chtěla vidět jihočeskou rybí polévku s indickým kořením Kari. To je pěkná blbost. A v jižních Čechách se taková polévka vůbec nedělá. To slyším prvně, aby někdo do n í dával kari a rajčatový protlak. Děs !!! Ztratí tak chuť ryby.

      16.12.2007 20:49:07


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Jihočeská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.