Kulajdu mají rády děti! Houby můžete použít i sušené a polívčička bude vydatnější, když do ní přidáte natvrdo uvařené vejce.
Hodnocení
3.0
/ 5 (818x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
5x
Ingredience
- -
cukr
- -
sůl
- -
máslo
- -
ocet
2 ks
brambory
- -
kmín
1.3 l
voda
- -
hladká mouka
100 g
kysaná smetana
- -
mletý pepř
250 g
houby čerstvé
Postup přípravy
Z jedné lžíce másla a mouky připravíme s světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozmícháme, přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Nakrájené houby osmahneme na másle a dusíme dopoloměkka. Přidáme je do polévky a ještě chvíli povaříme. Polévku zjemníme smetanou a už ji jen prohřejeme, nevaříme! Nakonec polévku dochutíme trochou nakrájeného kopru, octem a cukrem.