reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

782 kJ / 186,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme žloutky, med, prosátou mouku a sůl. Dál přidáme rozpuštěné máslo a směs vypracujeme ve vláčné jednolité těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké.

Hotové těsto na jidáše necháme hodinu v teple kynout, poté propracujeme a rozdělíme na 18 menších kousků. Z každého vytvoříme uzlík.

Poznámka: Protože se někde jidášům říká ptáčky, můžeme je také dozdobit hřebíčky, které do těsta zapícháme jako očička a mandlemi.

Vykynuté jidáše potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo bílky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nejsou krásně zlaté.

Zdroj: Eklasa.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jidáše

    Celkový počet komentářů: 1

    • Moravanda
      Moravanda

      Komentář k receptu Jidáše

      Jidáše jsou moc dobré a nejlepší jsou ještě vlažné, po nich se nejmíň tloustne .D

      03.04.2015 12:26:25


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jidáše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.