reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný zelný salát

V klidovém období při onemocnění slinivky břišní si podle snášenlivosti můžeme připravit jemný zelný salát. Salát podáváme v menším množství jako přílohu k hlavnímu chodu.


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bílé zelí nastrouháme na hrubém struhadle a v sítu spaříme vroucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také spaříme horkou vodou.

Okapané a vychladlé zelí promícháme s cibulkou a zakapeme citronovou šťávou. Salát ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou Tamari, usekaným čerstvým koprem nebo pažitkou. Nakonec vše zjemníme olivovým olejem a necháme alespoň 30 minut před podáváním odležet v chladu.

Jemný zelný salát můžeme podávat samostatně s pečivem nebo jako doplněk k hlavnímu chodu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemný zelný salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.