reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný sojový guláš

Recept na jednoduché bezmasé jídlo, které se dá jíst s knedlíkem nebo těstovinami.


  • 5,0

    5 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Asi 5 - 6 hříbků nebo žampionů či jiných hub a zelenou papriku nakrájíme na kousky.

Cibuli osmahneme na olivovém oleji. Poté přihodíme nakrájenou zelenou papriku a houby. Vařečkou odhalíme asi třetinu dna hrnce a přisypeme 1 až 2 lžičky mleté sladké papriky. Rychle opražíme a zalijeme asi 2 dl vody. Přidáme sůl, kmín a půl pytlíku extrudované soji a vaříme 30 minut. Průběžně kontrolujeme stav vody a podléváme.

Před dovařením přidáme do sojového guláše studenou vodu, aby se upravil konečný objem. Přisypeme ještě 1 až 2 lžičky mouky, rozmícháme a necháme provařit. Sojový guláš dochutíme solí, cca 5 kapkami ovocného octa a popřípadě pepřem. Kdo má rád ostřejší, může použít na dochucení česnek, majoránku, chilli nebo jiné koření podle chuti.

Jemný sojový guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemný sojový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.