Jemný rýžový nákyp s ovocem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16908x
Snadný recept na výborný rýžový nákyp, pokud máte chuť na teplý sladký pokrm.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do vařícího mléka vsypeme horkou vodou spařenou rýži. Osolíme a uvaříme za stálého míchání na hustou kaši. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh.

Máslo utřeme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou, potom přidáme žloutky. Směs vmícháme do prochladlé rýže a přidáme tuhý vyšlehaný sníh z bílků.

Čerstvé nebo kompotované ovoce nakrájíme na kousky. Pekáček vymažeme máslem, naplníme polovinou rýže a poklademe ovocem. Rozložené ovoce posypeme skořicovým cukrem a doplníme druhou polovinou rýže.

Ovocný rýžový nákyp pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Jemný rýžový nákyp s ovocem na talířích případně ještě posypeme cukrem moučka a polijeme ovocnou šťávou.

Zorňafa autor receptu:

Jemný rýžový nákyp s ovocem

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemný rýžový nákyp s ovocem

Přidat příspěvek k receptu Jemný rýžový nákyp s ovocem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept