Jemný likér

35 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3484x
Pudinkový prášek, karamelové salko a rum - to je základ likéru, který si připravíte na letošní Vánoce.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vodu i cukr rozdělíme na poloviny, přidáme pudinkové prášky a podle návodu na obalu si uvaříme dva husté vodové pudinky. Za občasného promíchání je necháme vychladnout ve studené vodní lázni.

Po částech mixujeme pudinky s tatra mlékem a karamelovým salkem. Rozmixovaný základ přecedíme do větší mísy a vmícháme rum.

Jemný likér nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme alespoň 14 dnů "uzrát". Skladujeme v chladnu.

Jemný likér vydrží i 2 - 3 měsíce, ale to se dříve vypije.

.Renča. autor receptu:

Jemný likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

5
skvělý recept
15 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemný likér

Přidat příspěvek k receptu Jemný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept