reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný květákový krém

Recept na krémovou květákovou polévku s velmi snadnou a rychlou přípravou.


  • 3,9

    15×

    3,9 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

1397 kJ / 333,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Umytý a očištěný květák nakrájíme na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Pórek oloupeme a bílou část nakrájíme na tenká kolečka.

V hrnci rozpustíme máslo se 2 lžícemi oleje a přidáme prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme pórek s květákem a brambory. Opepříme čerstvě mletým pepřem, krátce orestujeme a dolijeme litrem vody. Vše vaříme na střední teplotě 10 minut. Občas promícháme. Poté teplotu snížíme a pomalu vaříme dalších 20 minut.

Uvařenou směs rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Dochutíme solí a oblíbeným kořením.

Jemný květákový krém ihned rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme krutony, parmazánem, pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemný květákový krém

    Celkový počet komentářů: 1

    • handa
      handa

      Komentář k receptu Jemný květákový krém

      Tak, jak autor recept popsal, bych ho musela nazvat květákovým pyré. Krém podle mě tvoří šlehačka, která se do hotového pyré vmíchá nakonec. Přidala jsem kromě ní i muškátový květ a polévka byla dokonalá. Děkuji

      31.05.2015 14:40:04


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemný květákový krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.