reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný kokosový dezert

Netradiční recept na lehký a svěží dezert z kokosového želé, který podáváme s jahodovou omáčkou a kompotovanými kousky aloe vera.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kokosové věžičky nebo jiné tvary z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček, nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.

Příprava jahodové omáčky: Jahody očistíme a omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citronové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku.

Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístkem máty nebo meduňky obaleném v cukru.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemný kokosový dezert

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.