reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný houskový knedlík

Ochutnejte domácí knedlík vařený v ubrousku a určitě si ho zamilujete tak jako já!


  • 4,5

    13×

    4,4 13
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku. Zalijeme ji mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky se lžičkou soli. Směs mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladké řidší těsto a začnou se v něm dělat puchýřky. Žemle nakrájíme na menší kostky, nasypeme na těsto a přelijeme vychladlým rozpuštěným máslem. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu stát.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do odpočinutého těsta zamícháme žemle spolu s ušlehaným sněhem.

Připravíme si čistou utěrku nebo látkový ubrousek. Namočíme ho a důkladně vyždímáme. Těsto nalijeme na ubrousek a ten pevně zarolujeme tak, aby vznikla šiška. Na každém konci ubrousek dvakrát zavážeme. První zavázání provedeme co nejtěsněji u těsta, druhé pak asi o centimetr dále.

Knedlík vložíme do vroucí osolené vody v dostatečně velkém a hlubokém hrnci a vaříme 1 hodinu. Knedlík můžeme také provázky přivázat k měchačce položené přes hrnec, aby se samovolně neotáčel. Po půl hodině rozvážeme provázky blíže u těsta (knedlík varem nabývá) a šišku otočíme. Hotový knedlík opatrně vybalíme z ubrousku a nakrájíme na plátky.

Jemný houskový knedlík podáváme k oblíbenému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemný houskový knedlík

    Celkový počet komentářů: 2

    • siana
      siana

      Droždí nechybí?

      Chápu dobře, že funkci droždí nahradí sníh z bílků?? :-)

      10.10.2017 11:46:01

    • paula13
      paula13

      V naší rodině ten nejoblíbenější a nejžádanější,když tak jedině tento :D

      08.11.2013 19:53:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jemný houskový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.