reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný domácí rajčatový kečup

Máme-li doma tolik rajčat, že najednou nevíme, co s nimi, nemusíme se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžeme si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníme třeba i během zimy.


  • 4,0

    4 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a octem, přidáme sůl a cukr a veškeré koření.

Vaříme na mírném stupni asi hodinu a občas směs promícháme. Poté vyjmeme z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujeme dohladka a pokud chceme mít kečup doopravdy hladký, ještě kečup propasírujeme.

Sklenice, ve kterých budeme kečup skladovat, vyvaříme horkou vodou. Poté je naplníme, uzavřeme a dnem vzhůru necháme odstát do vychladnutí.

Jemný domácí rajčatový kečup používáme podle naší chuti k dochucení různých pokrmů.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Jemný domácí rajčatový kečup

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.