reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný bramborový knedlíček

Jemný knedlík ze zbylé bramborové kaše, s jehož přípravou si nikdo lámat hlavu nemusí.


  • 4,0

    4 9
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 616 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Z 600 g bramborové kaše zhotovíme knedlík zhruba pro 5 jedlíků. Kdekdo má z vaření knedlíků zbytečnou obavu, příprava je přitom docela jednoduchá, musíme ale dodržet základní pravidla, která jsem po nějakém tom neúspěchu záhy pochopila. Před tím, než začneme se zaděláváním těsta, musíme mít všechno po ruce. Vodu dáme vařit ještě před vyhotovením těsta (do velkého hrnce), až budeme tvořit knedlíky, voda už musí bublat. Brambory nebo kaše musí být vždycky studená, nejlépe z druhého dne. Pracujeme rychle, neboť bramborové těsto rychle řídne, a po chvíli bychom se mohli zbytečně snažit s lepivou hmotou.

Příprava knedlíčků: Do kaše přimícháme vejce a žloutek, oba druhy mouky, špetku soli a jednu speciální věc, kterou v jiných receptech nenajdete. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše dokonale prohněteme, ale počítáme s tím, že mouky budeme potřebovat trochu víc.

Vytvoříme menší šišky, které dáme okamžitě do osolené vroucí vody. Během 15 minutového varu bramborové knedlíčky několikrát otočíme. Hotové bramborové knedlíčky propícháme vidličkou, potřeme trochou oleje a necháme mírně vychladnout.

Finální fáze je vždy dramatická - povedli se, nepovedli se? Krájet se dají úzkým nožem nebo režnou nití, ale chutnají skvěle, dokud jsou jemné bramborové knedlíčky ještě teplé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemný bramborový knedlíček

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zuzka
      Zuzka

      Děkuji za skvělý jednoduchý recept. Za provozu s dětmi nestíhám, ale tyto knedlíčky jsem zvládla a chutnaly všem včetně manžela!

      23.03.2019 12:30:27

    • tomis
      tomis

      bramborová kaše ?jaká?

      28.01.2011 09:36:07


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jemný bramborový knedlíček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.