reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemný borůvkový cheesecake

Milujete cheesecake? Pak rozhodně vyzkoušejte tento borůvkový. Recept není nijak složitý.


  • 3,7

    3,6 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Začneme přípravou korpusu. Sušenky vsypeme do hrubého mikrotenového sáčku a paličkou na maso nebo válečkem rozdrtíme. K sušenkám přidáme lžíci cukru, rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

Následuje příprava sýrového krému. Mascarpone vyklopíme do mísy, přidáme 2 lžíce cukru, rozklepnutá vejce a špetku soli. Masccarpone krém vyšleháme dohladka.

Kulatou formu s odnímatelným okrajem vymažeme máslem, vsypeme sušenkovou směs a dobře utlačíme ke dnu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut.

Čerstvé borůvky omyjeme, necháme okapat, vsypeme do mixéru a společně s 2 lžícemi cukru rozmixujeme na pyré. Na rozpečený sušenkový základ vlijeme mascarpone krém a rovnoměrně uhladíme stěrkou.

Na krém vlijeme rozmixované borůvky a pomocí vidličky nepravidelně promícháme. Formu vložíme do pekáče, kolem nalijeme vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy. Cheesecake vložíme do trouby, jejíž teplotu jsme snížili na 160 °C. Borůvkový cheesecake pečeme 60 minut a poté ho necháme v troubě postupně chladnout, aby nám příliš nepopraskal. Poté cheesecake chladíme přes noc v lednici.

Dobře vychlazený cheesecake vyjmeme z formy a ostrým nožem, který si namáčíme do vlažné vody, nakrájíme na trojúhelníčky.

Borůvkový cheesecake na dezertním talířku dozdobíme lístkem máty nebo meduňky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemný borůvkový cheesecake

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.