těsto | ||
---|---|---|
50 ml | olej | |
30 g | sůl | |
1 ks | vejce | |
250 ml | tvaroh | |
240 g | polohrubá mouka | |
zálivka | ||
200 g | máslo | |
80 g | cukr moučka | |
250 ml | zakysaná smetana | |
náplň | ||
500 g | jahody |
Na vále si z mouky, vejce, tvarohu, soli a oleje zpracujeme těsto. Těsto překrojíme napůl a z každé části vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce. Do připravených čtverců dáme jahody a zabalíme do kulatých knedlíků. Připravené knedlíky vložíme do osolené vody, odlepíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme 3 - 5 minut. Jemné tvarohové knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Zdroj: Irena Nikodémová, Hotel Port Máchovo jezero
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky
Meruňky už pomalu začnou dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.
Autor:piškotka :D
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena