Recept na moc dobré pusinky á la kokosky.
4 ks | vejce |
7 dkg | cukr krupice |
24 dkg | cukr moučka |
podle chuti | |
---|---|
strouhaný kokos |
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a cukru krupice ušleháme nad párou tuhý sníh. Dáme pryč z páry a přimícháme vařečkou prosátý cukr moučka. Dále můžeme přidat strouhaný kokos. Pomoci pytlíku a zdobičky děláme kopečky na plech. Pusinky pečeme v troubě při 100 °C asi 1 hodinu. Jemné sněhové pusinky podáváme jako lahodné cukroví při různých příležitostech.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
autor Zdenka :-)
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena