Jemné šlehačkové pečivo

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 382x
Recept na křehký zákusek připravený ze šlehačky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na vál prosejeme hladkou mouku, nastrouháme margarín, přidáme vejce, smetanu ke šlehání a zaděláme v tuhé těsto.

Z těsta vyválíme placku asi 3 - 4 mm tenkou a formičkou vykrájíme požadované tvary, které poskládáme na plech s pečícím papírem.

Pečeme asi 7 - 8 minut při teplotě 230 °C. Smícháme cukr moučka s vanilkovým cukrem a ještě teplé pečivo ve směsi obalíme.

Jemné šlehačkové pečivo podáváme podle chuti k různým příležitostem.

Libuše Chroncová autor receptu:

Jemné šlehačkové pečivo

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemné šlehačkové pečivo

Přidat příspěvek k receptu Jemné šlehačkové pečivo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept