reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné šlehačkové cukroví

Recept na vynikající cukroví, které se dá dělat opravdu na poslední chvíli. Cukroví je jen z několika surovin a nemusí se nechat uležet, zato se rozplývá na jazyku!


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do polohrubé mouky nastrouháme ztužený pokrmový tuk, vlijeme smetanu ke šlehání a zpracujeme na těsto.

Těsto nemusíme nechávat odpočinout, můžeme hned vyválet na plát a vykrajovat tvary. Z těsta vykrajujeme menší tvary, například kolečka nebo hvězdičky.

Připravené cukroví pečeme v předehřáté troubě. Jakmile při pečení začne cukroví růžovět, je hotové.

Ještě horké cukroví obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem, což je důležité, protože těsto samotné žádný cukr neobsahuje. Musíme ale s nimi zacházet opatrně, jsou křehké, protože jsou duté.

Jemné šlehačkové cukroví před podáváním nemusíme nechávat rozležet a můžeme okamžitě podávat ke konzumaci.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemné šlehačkové cukroví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.