Recept na jemně pikantní výpečky s vůní a chutí zázvoru, česneku a tymiánu. Pokrm podáváme jako hlavní chod, ale hodí se i jako chuťovka k pivu.
3 stroužky | česnek |
2-3 lžíce | čerstvý zázvor |
2-3 snítky | čerstvý tymián |
700 g | vepřový bůček |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
0.5 lžičky | drcený kmín |
černý mletý pepř | |
pálivá mletá paprika | |
podle potřeby | |
vývar |
Vepřový bůček očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupaný česnek prolisujeme a zázvor jemně nastrouháme. Nakrájené maso promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, česnekem, zázvorem a lístky tymiánu. Takto ochucené maso necháme asi 1 hodinu rozležet. Marinovaný bůček mírně podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C dozlatova. Během pečení maso (výpečky) občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Jemně pikantní výpečky servírujeme na misce a podáváme s chlebem a pivem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena