reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemné nadýchané lívance

Jemné nadýchané lívance

Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.


  • 4,5

    1 017×

    4,4 1017
  • 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Postup přípravy

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.

Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné nadýchané lívance

    Celkový počet komentářů: 30
    • Zuzka
      Zuzka

      Moje první lívance a byly neskutečně dobré. Moc doporučuji!

      18.10.2020 09:38:22

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Skvělej recept, varianta se šlehačkou a malinama je přímo orgasmus pro chuťové buňky �

      14.10.2020 11:54:26

    • Viktorie
      Viktorie

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Vynikající!!!..moc děkuji za recept.)

      04.10.2020 09:19:24


    • Veronika
      Veronika

      Jemné livance

      Super livance, mám ráda s kypřicím prášek než droždí, které jde v livancich cítit.

      28.09.2020 13:26:13

    • Martin
      Martin

      Palačinky nebo lívance

      Hele recept na lívance a píšeš tam o palacinkach tak já nwm ale někdo z nás je trochu mimo

      28.09.2020 07:52:41

    • Pavla
      Pavla

      Moc vyborne livance, nejsou mastne a s javorovym sirupem proste bomba! �

      27.09.2020 18:38:56

    • Vondrová
      Vondrová

      Z celého těsta byl jeden velký blemc. Celé jsem to musela vyhodit. Vše bylo podle receptu ale palačinky nebyli buď hotové nebo se úplně roztrhli ಠ_ಠ

      27.09.2020 11:10:18

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      I po přidání mléka bylo těsto hodně husté a vůbec se neroztékalo, takže jsem ho musel vařečkou roztírat do stran, aby byly lívance rovnoměrně silné. Druhá poznámka: sníh šlehat až těsně před vetřením do těsta (nikoli hned na začátku). Třetí poznámka: uvedené množství ingrediencí vystačí na čtyři lívance (což nelze brát jako čtyři porce).

      15.08.2020 21:39:14

    • DD
      DD

      A ten olej máte kde? Poměrově to máte špatně nastavené, těsto je husté a mléka musí jít víc vždy. Chce to upravit než to publikuji. Jinak lívance chutné. Děkuji

      11.08.2020 08:48:45

    • Jenda
      Jenda

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Lívance se od palačinek liší hlavně v použití droždí! S práškem to jsou vždy palačinky! A vykynou mi za půl hodiny, stačí mít správně vlažné mléko.
      Lepší jsou z polohrubé mouky a kvůli vůni tam nastrouhám trochu citronové kůry.

      10.08.2020 22:19:08


    Nalezeno receptů: 30
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jemné nadýchané lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.