reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemné nadýchané lívance

Jemné nadýchané lívance

Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.


  • 4,5

    906×

    4,4 906
  • 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.

Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné nadýchané lívance

    Celkový počet komentářů: 19
    • Filip Silný
      Filip Silný

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Tyto lívance jsou výborné jako malé dítě jsem ho pije právě uvařil a Mám z toho dobrý pocit Je to prostě dobrý recept.

      05.07.2020 08:13:55

    • Anonym
      Anonym

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Cukr hladký nebo krystal?

      01.07.2020 13:39:40

    • Klára
      Klára

      Nutelove livance

      Takže do mystický si dáte 2lzice nutelyy a zamíchatee ji s 1vajickem a prilejete kapku mléka a poradně promíchejte a pak dejte na pánvi olej (kokosový )muže i normální a pak otočitee a vyndatee a mate hotovo

      16.05.2020 10:56:22


    • Dlouhe vedeni
      Dlouhe vedeni

      Kolik g je jeden hrnek ? Vite vubec kolik různých velikosti hrnky maji ?

      30.03.2020 16:05:36

    • Iveta
      Iveta

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      FUJ, je to pěkně prasácký, do lívanců patří droždí a ne prášek.

      18.03.2020 20:41:52

      • Tom
        Tom

        Re: Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

        Tak si dej droždí :o)

        Jinač lívance jsou fakt moc dobré

        Děkuji

        22.03.2020 06:31:43

      • Bára
        Bára

        Re: Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

        Já dyž přídu po 12h z práce večer a mám na ně chuť, přijedu v 7 tak určitě budu čekat až mi vykyne nějaký droždí :D na to čas fakt nemám.a z droždí je dělával děda.Měl na to čas.Občas je udělal z kypřícího...a bylo to mnam.

        05.06.2020 16:14:26


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jemné nadýchané lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.