reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemné nadýchané lívance

Jemné nadýchané lívance

Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.


  • 4,5

    1 016×

    4,4 1016
  • 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.

Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné nadýchané lívance

    Celkový počet komentářů: 30
    • Zuzka
      Zuzka

      Moje první lívance a byly neskutečně dobré. Moc doporučuji!

      18.10.2020 09:38:22

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Skvělej recept, varianta se šlehačkou a malinama je přímo orgasmus pro chuťové buňky �

      14.10.2020 11:54:26

    • Viktorie
      Viktorie

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Vynikající!!!..moc děkuji za recept.)

      04.10.2020 09:19:24


    • Veronika
      Veronika

      Jemné livance

      Super livance, mám ráda s kypřicím prášek než droždí, které jde v livancich cítit.

      28.09.2020 13:26:13

    • Martin
      Martin

      Palačinky nebo lívance

      Hele recept na lívance a píšeš tam o palacinkach tak já nwm ale někdo z nás je trochu mimo

      28.09.2020 07:52:41

    • Pavla
      Pavla

      Moc vyborne livance, nejsou mastne a s javorovym sirupem proste bomba! �

      27.09.2020 18:38:56

    • Vondrová
      Vondrová

      Z celého těsta byl jeden velký blemc. Celé jsem to musela vyhodit. Vše bylo podle receptu ale palačinky nebyli buď hotové nebo se úplně roztrhli ಠ_ಠ

      27.09.2020 11:10:18

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      I po přidání mléka bylo těsto hodně husté a vůbec se neroztékalo, takže jsem ho musel vařečkou roztírat do stran, aby byly lívance rovnoměrně silné. Druhá poznámka: sníh šlehat až těsně před vetřením do těsta (nikoli hned na začátku). Třetí poznámka: uvedené množství ingrediencí vystačí na čtyři lívance (což nelze brát jako čtyři porce).

      15.08.2020 21:39:14

    • DD
      DD

      A ten olej máte kde? Poměrově to máte špatně nastavené, těsto je husté a mléka musí jít víc vždy. Chce to upravit než to publikuji. Jinak lívance chutné. Děkuji

      11.08.2020 08:48:45

    • Jenda
      Jenda

      Komentář k receptu Jemné nadýchané lívance

      Lívance se od palačinek liší hlavně v použití droždí! S práškem to jsou vždy palačinky! A vykynou mi za půl hodiny, stačí mít správně vlažné mléko.
      Lepší jsou z polohrubé mouky a kvůli vůni tam nastrouhám trochu citronové kůry.

      10.08.2020 22:19:08


    Nalezeno receptů: 30
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jemné nadýchané lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.