reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemné nadýchané lívance

Jemné nadýchané lívance

Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.


  • 4,4

    282×

    4,3 282
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.

Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné nadýchané lívance

    Celkový počet komentářů: 5
    • Alena
      Alena

      Jemné nadýchané lívance

      Nevim .ale 0.5 hrnku mléka je málo když se tam dává hrnek mouky :-(

      12.01.2020 18:17:35

    • Petr
      Petr

      Tak jak to je?

      Usmazim palacinky a podavam livance? Jak jako? �

      09.08.2019 21:38:12

    • Vladimír
      Vladimír

      palačinky,nebo lívance

      To těsto je výborné,po usmažení dáváme na lívance nejraději žahour z borůvek,na něj olešnický tvaroh.Vyzkoušené už moc let,chutná vždy nejlíp-u nás doma.

      21.12.2018 15:55:03


    • David
      David

      Vylepšení

      Zkuste přidat Granko dá to lívancům větší šmrnc

      09.10.2018 11:40:55


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Jemné nadýchané lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.