Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.
1 lžíce | cukr |
2 lžičky | olej |
1 ks | vejce |
0.5 hrnku | mléko |
1 hrnek | hladká mouka |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
(doba přípravy 60 min)
autor DanulaMat
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena