
Jemné mléčné řezy
Recept na jemné řezy s tvarohovo-smetanovým krémem.
-
4,3
11×
-
45 min
-
5×
Recept na jemné řezy s tvarohovo-smetanovým krémem.
11×
45 min
5×
100 g
250 g
2 lžíce
180 g
6 lžic
5 lžic
1 lžíce
2 lžíce
4 lžíce
3 ks
1/2 lžičky
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny.
Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém.
Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu.
Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout.
Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.
Nejlepší řezy co jsem pekla < 3 a ten krém!!! Konečně krém, který se nezdrcne sotva ho doděláte :-) a chutná jako pribináček :3
Vážně boží recept, jen jsem těsta udělala dva plechy aby ho bylo dost :-)
na velký plech to chce dvojnásobnou dávku testa,jinak je hned pryč