Jemné medvědí pracky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10672x
Tradiční recept na české medvědí pracny, které o Vánocích nesmí chybět.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr, změklé máslo, strouhané oříšky, čokoládu změklou nad parou, mletou skořici, vanilku a roztlučený hřebíček.

Těsto dobře propracujeme a poté vtlačujeme do formiček ve vrstvě asi půl centimetru. Dáváme malou vrstvu těsta, protože jinak těsto bude překypovat.

Medvědí pracky pečeme v předehřáté troubě. Upečené cukroví vyklopíme ještě za horka a nakonec můžeme kousek po kousku obalit v moučkovém cukru.

Jemné medvědí pracky podáváme na sváteční stůl a vychutnáváme.

Anna Macíčková autor receptu:

Jemné medvědí pracky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,3
skvělý recept
24 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemné medvědí pracky

Přidat příspěvek k receptu Jemné medvědí pracky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept