Vyzkoušejte recept na jemné knedlíčky výborné chuti, které podáváme jako vložku do masových nebo zeleninových vývarů.
2 ks | vejce |
3 lžíce | máslo |
200 ml | mléko |
150 g | polohrubá mouka |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
3-4 lžíce | dětská krupička |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku. Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme. Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.
Recept na domácí zeleninový vývar krok za krokem
Pravý domácí zeleninový vývar je ideálním základem pro přípravu řady pokrmů. Vyplatí se uvařit hned větší množství a po porcích zamrazit. Připravíme si ho krok za krokem.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena