reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jemné lívance s rebarborovou omáčkou

Nekynuté lívanečky s podmáslím a krajkovými křupavými okraji podáváme s osvěžující smetanovo-rebarborovou omáčkou.


  • 4,3

    23×

    4,3 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

19. 9. 2020

Postup přípravy

Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné špalíčky Potom ji rozložíme do zapékací mísy a rovnoměrně zasypeme cukrem. Vložíme do středně předehřáté trouby a necháme asi 40 minut bez podlévání péci.

Zatím si připravíme těstíčko na lívance. Mouku prosejeme, smícháme s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Podmáslí promícháme s vodou. Celá vejce rozšleháme. Těsto vypracujeme pomocí šlehače tak, že k mouce postupně přiléváme podmáslí s vodou a vejce, až nám vznikne řídké napěněné těstíčko bez hrudek.

Nyní se vrátíme k přípravě studené omáčky.Z vychladlé upečené rebarbory odložíme stranou několik kousků na ozdobu. Ostatní i se šťávou vlijeme do misky, přidáme hustou zakysanou smetanu a vše krátce promícháme ručním šlehačem. Rozdělíme do mističek, ozdobíme celými kousky a necháme vychladit v ledničce.

Malou naběračkou nebo lžící vkládáme těstíčko do vyšší vrstvy oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky necháme krátce osušit na papírové utěrce.

Lívance rozdělíme na talířky a ke každé porci podáváme mističku s osvěžujícím smetanovo-rebarborovým krémem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné lívance s rebarborovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • ladka
      ladka

      Už třetí mňamka z rebarbory (kromě koláčů). Reveňový pohár, rebarborový tvaroh a teď lívance. Omáčka je trochu kyselejší, ale s tím se u rebarbory počítá. Víc cukru jsem nechtěla dávat. 40 minut v troubě se mi zdá zbytečně dlouho, příště zkusím zkrátit. Jinak moc dobré a taky to hezky vypadá :o). Donedávna jsem nevěděla co s rebarbou a teď jsem ji okopala, vyplela, aby hezky rostla a já si mohla dělat všechny ty dobroty :o)

      12.06.2013 09:46:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemné lívance s rebarborovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.