reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru moučka, vanilkového cukru, nastrouhané citronové kůry, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.

Těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky se středem i bez středu a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Z tohoto lineckého těsta můžeme upéct také karamelové košíčky, kolečka pod úlky, kolečka pod kokosky nebo nugátové kroužky.

Ve středně vyhřáté troubě upečeme hvězdičky do světlého zabarvení. Vychladlé hvězdičky bez středu potřeme marmeládou a přilepíme pocukrovanými hvězdičkami s vykrojenými středy.

Jemné linecké hvězdičky servírujeme s kávou nebo čajem k různým svátečním příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Jemné linecké hvězdičky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.