reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné kynuté knedlíky

Recept na velmi jemné kynuté knedlíky, které plníme kysaným zelím a uzeným nebo vepřovým masem. Recept na knedlíky pochází z čínské kuchyně, kde se jim říká Bao a náplň tvoří klasické čínské zeleninové a masové směsi. Tento recept je však českou verzí.


  • 3,7

    3,6 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy a promícháme se lžičkou cukru a 1/2 lžičkou soli. Sušené droždí promícháme s 1/2 lžičkou cukru, zalijeme lžičkou teplé vody a za stálého míchání necháme rozpustit. Rozpuštěné droždí přidáme k mouce, přilijeme 1 lžíci oleje, 200 ml teplé vody a 1 lžíci rýžového octa. Ze směsi vypracujeme těsto, které hněteme nejméně 10 minut dohladka.

Těsto vložíme do olejem vytřené mísy a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté těsto vyboucháme na prkénku a roztlačíme na plochou placku, kterou posypeme práškem do pečiva a opět asi 5 minut prohněteme. Pak z těsta utvoříme váleček o průměru asi 3 cm, který nakrájíme asi na 18 kousků. Každý kousek vyválíme do oválku o síle asi 3 mm, z jedné strany potřeme olejem a pomocí tyčky přehneme naolejovanou stranou k sobě. Pak knedlíky zakryjeme utěrkou a necháme opět na teplém místě ještě 25 minut kynout. Jemné kynuté knedlíky postupně vaříme v páře zhruba 8 minut.

Jemné kynuté knedlíky naplníme dušeným sladkokyselým zelím a uzeným masem, rozdělíme je na porce, pokapeme šťávou z masa a ozdobíme smaženou cibulkou. Podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné kynuté knedlíky

    Celkový počet komentářů: 1

    • adamos
      adamos

      " podivení "

      Dnes jsem po prvé četl,že se knedlíky dělají z hladké mouky - díky za inf. musím zkusit zdr. ad

      12.11.2019 22:29:08


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemné kynuté knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.