reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné jahodové knedlíčky

Recept na lahodné jahodové knedlíčky z tvarohového těsta, které sypeme čokoládou a podáváme jako teplý moučník.


  • 4,7

    63×

    4,7 63
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru.

V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.

Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou.

Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem.

Jemné jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemné jahodové knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 1

    • renefer
      renefer

      Knedlíčky jsou moc dobré, jen se mi špatně zpracovávalo těsto(měla jsem mražené jahody), tak jsem místo mokrých rukou použila vál s moukou a místo čokolády mák, taky jsem neodhadla dávkování a spořádala jsem je sama s dětmi, na manžu nezbylo :-))

      10.08.2010 13:36:23

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemné jahodové knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.