Jemné cuketové zelí

30 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1852x
Dobrá a lahodná příloha k masu a knedlíkům. Recept na chutně naloženou cuketu, která se bude hodit zejména v zimě.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Oloupané a semen zbavené cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Větší cibule nakrájíme na jemné kostičky.

V míse smícháme cuketu, cibuli, cukr, sůl, kmín a hořčičné semínko. Zalijeme octem a vše důkladně promícháme. Směs necháme půl hodiny odležet, potom znova promícháme a plníme do zavařovacích sklenic asi půl centimetru pod horní okraj. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme půl hodiny při 85 °C.

Cuketové zelí stačí chvíli podusit na oleji a můžeme ho podávat jako přílohu k masu a knedlíkům.

jaromír autor receptu:

Jemné cuketové zelí

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemné cuketové zelí

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jemné cuketové zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept