reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné čokoládové kostky s anýzem

Recept na výborný moučník s vůní čokolády, anýzu a kávy. Skvěle chutná nejen ke kávě.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na menší kousky a společně s máslem ji v kastrůlku opatrně a za stálého míchání rozpustíme. Použijeme opravdu kvalitní čokoládu.

Z vajec, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přimícháme prosátou mouku a mletý anýz. Poté vmícháme strouhanku a nakonec přilijeme rozehřátou čokoládu. Těsto jemně promícháme a vlijeme na pečícím papírem vyložený plech.

Čokoládové kostky s anýzem pečeme cca 20 - 25 minut. Do středu zapíchneme špejli, měla by být trochu lepkavá.

Během pečení si připravíme polevu. Do kastrůlku se silným dnem nalijeme připravenou silnou kávu, přisypeme třtinový cukr a přidáme hvězdičku anýzu. Směs na polevu zahřejeme, příliš nemícháme, poté zvýšíme teplotu a asi 3 minuty povaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec do polevy vmícháme kávový likér a vyjmeme hvězdičku anýzu.

Upečený moučník propícháme špejlí a přelijeme polevou.

Jemné čokoládové kostky s anýzem podáváme se zbylou polevou a podle chuti také můžeme dozdobit šlehačkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemné čokoládové kostky s anýzem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.